.

.

Мишелин Х-Ајс Кси 185 60Р Ч Гума

Мишелин Х-Ајс Кси 185 60Р Ч Гума

DEN 3.33

Количината на стоката
Това е достапна

Мишелин X-Ice Xi3 е изведба, зимска временска гума произведена за патнички возила и Теренци. Има и некои големини на турнеи. Првата стапка на влечење на зимското време во гумата е резултат на комбинацијата На Вкрстените Шипки З и соединението На гумите Со Флекс-Мраз. Шипките го зафаќаат патот, дури и во најтешките зимски услови, додека соединението на гумите обезбедува одлична влечна сила во ладно суво, влажно и снежно време. Подобрата способност за држење на патот и овозможува на гумата да го добие трите планински врв и симбол на снегулка во индустријата за гуми, кој е резервиран за модели способни да го освојат најтешкото зимско време. Гумата, исто така, спречува ситуации на хидропланирање со микро-пумпите и жлебовите на шарата што ја растеруваат водата и кашеста маса од под стапалото на гумата. Побезбедната влечна сила и подобрата отпорност на хидропланирање ја зголемуваат способноста за изведување на зимското време. Гумата е произведена Со Технологија За Вкупни Перформанси на мишелин. Оваа технологија комбинира безбедност при возење, издржливост со голема брзина и голема ефикасност на горивото, притоа не губејќи ја исклучителната способност за изведба на гумата. Внатрешната конструкција е засилена со конструкција од двоен челичен појас која е спирално намотана со најлонски жици за зголемена издржливост. Како резултат на тоа, гумата ја одржува својата оптимална форма под притисокот на возењето што влијае на неа и не се деформира. Бидејќи гумата ја задржува својата форма наспроти движечките сили што вршат притисок врз неа, таа е способна да настапи до највисока способност. Специјалното Соединение Со Флекс-Мраз на гумата обезбедува одлична зимска влечна сила, дури и на патишта покриени со снег и мраз. Ова подобрено влечење го намалува отпорот на тркалање бидејќи притисокот на возењето се намалува од гумата. Намалената отпорност на тркалање, пак, ја намалува потрошувачката на гориво на возилото и емисиите на СО2, што ја прави гумата поеколошка и поефикасна за гориво. Намалениот отпор на тркалање, исто така, ја забавува стапката на абење на шарата. Ова, заедно со уникатната контактна лепенка, го продолжува животот на шарата. Максималната Конструкција На Допир го зголемува животниот век на шарата со спречување на формирање на неправилно абење на пределот на шарата. Ова се постигнува со еднаква распределба на притисокот при возење низ површината на шарата. На крајот гумата станува поекономична бидејќи нуди подолготрајна употребливост. Дизајнот На Шарите X-Ice Xi3 има индикатори за снежна платформа кои покажуваат кога гумата ќе го изгуби своето исклучително зимско временско соединение. Кога гумата ќе остане околу 50% од животниот век на шарата на неа индикаторите на снежната платформа го известуваат возачот дека соединението Со Флекс-Мраз ќе се истроши, што потоа ја намалува зимската временска тракција на гумата. Зимска временска тракција. Отпорност на хидропланирање. Издржливост со голема брзина. Ефикасност на горивото. Подолготраен животен век. Индикатори за снежна платформа.

Клучни карактеристики

Слични производи во категоријата