.

.

Управување Со Конфликт Со Директни Извештаи

Управување Со Конфликт Со Директни Извештаи

DEN 255.20

Количината на стоката
Това е достапна

Конфликтот меѓу менаџерите и директните извештаи влијае на нивната работа и влијае на тоа колку може да биде продуктивна и ефективна една организација. Менаџерите кои можат да ги видат двете страни на конфликтот можат да го решат, но тоа значи проценка на разликите меѓу себе и нивните директни извештаи и откривање како тие разлики влијаат на конфликтот. Конфликтот меѓу менаџерите и директните извештаи влијае на нивната работа и влијае на тоа колку може да биде продуктивна и ефективна една организација. Менаџерите кои можат да ги видат двете страни на конфликтот можат да го решат, но тоа значи проценка на разликите меѓу себе и нивните директни извештаи и откривање како тие разлики влијаат на конфликтот. Со тоа знаење тие можат да направат план да го користат пред, за време и по сесијата за решавање конфликти што ги разјаснува очекувањата за изведба и обезбедува тековни повратни информации за поддршка и развој. Управување Со Конфликт со Директни Извештаи (полски).

Клучни карактеристики

Слични производи во категоријата